Αξιοθέατα

Χρησιμοποιώντας το Summit Zero Hostel ως βάση, υπάρχουν πολλές περιοχές ενδιαφέροντος για επίσκεψη και μέρη για περιήγηση στα αξιοθέατα. Μπορούμε να κανονίσουμε ημερήσιες εκδρομές στα μέτρα σας ή απλά να σας συμβουλεύσουμε και να προσφέρουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε. Τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος, μαζί με ορισμένες σύντομες λεπτομέρειες, παρατίθενται παρακάτω:

Θεσσαλονίκη

Επωφεληθείτε από την εγγύτητά σας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και κάντε μια ημερήσια εκδρομή. Η πόλη, που είναι χτισμένη μπροστά στη θάλασσα, είναι γεμάτη ιστορία (η παλιά πόλη, αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία), είναι ιδανική για ψώνια, είναι γεμάτη ταβέρνες, καφετέριες και πολυσύχναστα νυχτερινά μπαρ και έχει άφθονο χαρακτήρα με το παλιό ανοιχτή αγορά και ουζερί γεμάτα χρώμα.

Δίον

Σε απόσταση περίπου 4 χιλιόμετρα από το Summit Zero, ο αρχαίος, ιερός χώρος του Δίον αξίζει μια επίσκεψη. Εκεί μαζεύονταν οι Μακεδόνες για να αποτίσουν τα σέβη τους στους 12 Θεούς προσφέροντας θυσίες. Υπάρχει ένα μουσείο, ένα κέντρο ψηφιδωτών και αρχαιολογικός χώρος που εξιστορεί την ιστορία του Δίον και χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ. Περιπλανηθείτε ανάμεσα στα ανασκαμμένα ερείπια της αρχαίας ιερής πόλης που κάποτε στέγαζε ένα θέατρο, ένα στάδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έναν ναό αφιερωμένο στον Δία. Το όνομα Δίον προέρχεται από το Δίο, τη γενετική μορφή του Δία, αρχηγού των 12 Θεών που κατοικούσαν στον Όλυμπο. Ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε προσφορές στο Δίον πριν ξεκινήσει για την περσική εκστρατεία του.

Παλιός Παντελεήμονας

Αυτό το όμορφο, γραφικό χωριό στην πλαγιά του βουνού εγκαταλείφθηκε κάποτε όταν καταστράφηκε από κατολίσθηση. Τώρα έχει αποκατασταθεί ως επί το πλείστον σε ένα πολύ γραφικό και δημοφιλές τουριστικό σημείο χρησιμοποιώντας την πέτρα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Είναι μόλις μισή ώρα μακριά με μια υπέροχη, μικρή πλατεία με καφέ, καταστήματα και ταβέρνες. Υπάρχει ένας τεράστιος, αρχαίος σφένδαμος στο κέντρο του και αμπέλια στις γύρω πλαγιές. Η θέα στη θάλασσα και τις γύρω περιοχές κόβει την ανάσα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το περιβαλλοντικό κέντρο και να μάθετε περισσότερα για την τοπική χλωρίδα και πανίδα.

Βεργίνα

Λιγότερο από μία ώρα από τον ξενώνα μας, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεθνούς φήμης πλέον πόλη της Βεργίνας. Λόφοι μέσα και γύρω από την περιοχή της Βεργίνας χρησιμοποιήθηκαν ως τόποι ταφής για τους βασιλείς της Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένου του Φίλιππου Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αν και η ταύτιση του Φίλιππου Β' ως ενός από τους βασιλιάδες που έχουν ταφεί εκεί έχει αμφισβητηθεί, οι ισχυρισμοί είναι πολύ ισχυροί και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τοποθεσία είναι μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας και έχει επίσης καταχωρηθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Υποστηρίζεται επίσης ότι εκεί θάφτηκε ο γιος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένα μουσείο έχει δημιουργηθεί μέσα στον Μεγάλο Τύμβο – το όνομα του συγκεκριμένου λόφου που στεγάζει τους τάφους τους. Μπορείτε επίσης να περιπλανηθείτε στα ερείπια της μακεδονικής βασιλικής πόλης και του ανακτόρου που επίσης ανακαλύφθηκαν και ανασκάφηκαν.

Κάστρο του Πλαταμώνα

Αυτό το περίφημο βυζαντινό κάστρο, με θέα στη θάλασσα, χρονολογείται από τον 6ο αιώνα. Έχει ελεγχθεί και κατακτηθεί τόσο στη Φραγκοκρατία όσο και στην Τουρκοκρατία. Όντας πολύ κοντά στο Summit Zero, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εκδρομή.

Τέμπη

Βρίσκονται μεταξύ του Ολύμπου και του όρους Όσσα και είχαν μεγάλη στρατηγική σημασία κατά την αρχαιότητα (με κατεύθυνση προς τους κύριους δρόμους βορρά-νότου). Η κοιλάδα των Τεμπών διασχίζεται από τον Πηνειό ποταμό. Διακρίνεται για το τραχύ τοπίο του και η ομορφιά τους έχει τιμηθεί από αρχαίους ποιητές. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για αναρρίχηση και θαλάσσιες δραστηριότητες ή απλά μια βόλτα, μια κρουαζιέρα στο ποτάμι και/ή μια επίσκεψη στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής.

Ελατοχώρι

Τους χειμερινούς μήνες το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, με τις τρεις πίστες του, απέχει μόλις 50 χλμ. Μπορούμε να κανονίσουμε τη μεταφορά σας εκεί, αλλά και σε άλλα χιονοδρομικά κέντρα, που είναι λίγο πιο μακριά.

Scroll to Top